Generation Z

Jongeren hebben niks te zeggen over wat we in de bioscoop zien. Tijd voor verandering! Met Generation Z bepalen zij wat er op het grote doek wordt geprojecteerd. Jongeren in Amsterdam, Brussel en Marseille staan op om de programmering van de bioscoop over te nemen. Vanuit de tablets en de smartphones maken ze zo de sprong naar het witte doek. Zo krijgt het filmpubliek een kijkje in de wereld van Generation Z. 

Jongeren   kijken   op   een   geheel   eigen   en   diverse   wijze   naar   bewegend beeld.  Samen  met  de  jonge  deelnemers   van  Generation   Z  willen   we  de vertaalslag   maken   vanuit   hun   belevingswereld   naar   het   witte   doek.   We laten hen op deze manier kennismaken met de magie van de bioscoop. Ook   geven   we   hen   de   tools   en   skills   mee   om   via   het   scherm   nieuwe talenten   te   ontdekken   en   sociale   vaardigheden   en   zelfvertrouwen   op   te doen. 

Het doel van Generation Z is om een nieuw film- en cultureel aanbod in de bioscoop te realiseren door de jongeren te betrekken bij de samenstelling van   het   filmprogramma.   Door   deze   ervaringen   worden   deze   jonge Europeanen   meer   dan   alleen   een   toeschouwer.   Tegenwoordig   moeten bioscopen   zichzelf   opnieuw   uitvinden   om   jonge   toeschouwers   aan   te trekken   en   kennis   te   laten   maken   met   de   bioscoop   als   een   plek   van verrijking. Om de wereld beter te begrijpen en beter om te gaan met het botsen van tegengestelde perspectieven. Dit doel zal worden bereikt door de betrokkenheid en inzet van een jong publiek. 

Mobiele schermen als tablets en smartphones spelen een steeds grotere rol in de consumptie van content. Bij Generation Z voeren we elkaar mee in de bioscoopbeleving waarbij de jongeren zelf inbreng hebben in hoe zij hun gekozen content willen promoten en inpassen op het grote witte doek. Op deze manier ontdekken zij de kracht ervan en leert het filmpubliek het witte doek op een andere manier kennen.